Planetenbaan 25, 3721 KA, Bilthoven

Kledingreparatie & stomerij Planetenbaan

Eenmaal klant, altijd klant!

Kazem Akhoundzade is sedert juli 2014 de trotse en stralende eigenaar van een kledingreparatie en stomerijwinkel in het winkelcentrum aan de Planetenbaan. Het eerste wat opvalt als je de zaak binnenkomt is het aanstekelijke enthousiasme van Kazem. De energie spat van hem af.

Kazem is in 2009 naar Nederland gekomen. Hij is sedertdien hard aan de slag gegaan. Hij heeft zijn MBO2 diploma detailhandel gehaald. Hij spreekt voortreffelijk Nederlands en is inmiddels goed op de hoogte van het reilen en zeilen in Nederland.

Zoon
Zijn vader was kleermaker in Afghanistan en vanaf zijn 5e jaar hielp hij buiten schooltijd zijn vader in de zaak. Kazem vertelt, dat hij toen zijn vader mocht helpen met strijken en persen. Op zijn 9e jaar kon hij alle naaimachines van zijn vader al bedienen en op zijn 12e jaar kon hij de meeste klussen in de zaak van zijn vader zelfstandig uitvoeren. "Er was altijd heel veel te doen. Ook in Afghanistan heeft iedereen altijd haast. Dat hoort er nu eenmaal bij als je een eigen zaak hebt".

Toekomst
In Nederland is hij onmiddellijk naar school gegaan en heeft zijn MBO diploma behaald. Hij is direct daarna als kleermaker aan de slag gegaan, eerst bij V&D en later bij Bijenkorf. Ze waren daar, volgens Kazem, erg enthousiast over zijn vaardigheden als kleermaker. Op de vraag waarom hij daar is weggegaan zegt hij: "Het bevalt me niet zo erg om te moeten werken onder een ander. Ik ben liever eigen baas". Vanaf juli 2013 werkt hij in de winkel aan de Planetenbaan. Eerst een jaar als medewerker en vanaf juli 2014 als eigenaar.

Kledingreparatie en stomerij de planetenbaan

Eigen zaak
Op de vraag of dit bevalt antwoordt hij: "Bijzonder goed. Het gaat fantastisch. Het leuke is, dat ik er iedere dag zo'n 4 tot 5 nieuwe klanten bij krijg. En als iemand eenmaal bij mij is geweest, dan blijft hij komen. Dat komt, omdat ik alles doe om een klant tot een tevreden klant te maken. De klant is bij mij altijd nummer een. Op kledingreparatie en -herstel gebied kan ik echt alles. Als iemand zijn kleding twee maten wil verkleinen is dat voor mij geen enkel probleem. Kapotte kleding kan ik vrij wel onzichtbaar netjes herstellen. Maar niet alleen kleding, vanzelfsprekend kan ik ook wek andere zaken maken en herstellen, zoals vb. gordijnen en kussens. De klant krijgt bij mij altijd van te voren te horen wat iets gaat kosten.